Op 6 mei hebben jullie reeds kennis gemaakt met  onze eerste 5 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ondertussen hebben we niet stilgezeten en heeft ons project van vernieuwing en verjonging definitief vorm gekregen. Ik ben dan ook zeer verheugd en fier om jullie hier, aan de vooravond van de jaarmarktfeest, onze volledige lijst voor te stellen.

27 kandidaten

Zelf ben ik de trotse lijsttrekker van een zeer sterke lijst, met 14 vrouwen en 13 mannen en met niet minder dan 11 nieuwkomers. Onze vernieuwing werkt duidelijk zeer aanstekelijk. Met plezier stel ik een ruime groep andere nieuwe kandidaten aan u voor:

Veel ervaring uit de zorgsector

OCMW-raadslid Ann De Cleyn (2) is hoofd van de pastorale dienst bij de GZA-ziekenhuizen en begeleidt mensen tijdens moeilijke momenten in het leven. Greet Marivoet (6), lerares wiskunde, is thans actief in ziekenzorg en OLVE-badminton. Ook Marijke Harding-Wieërs (10), voormalig directeur “Jeugdzorg in Gezin” en Siegrid De Smedt (12), werkzaam in het Zorgbedrijf Antwerpen, kennen zeer goed de uitdagingen van de zorgsector.

Interessante verbreding

Annick De Jongh (8) is een geëngageerde huismoeder, dierenliefhebster en heeft een voorliefde voor voetbal (OLVE). Erik Snoeijers (11) geeft les aan de Koninklijke Militaire School en was recent nog TV- commentator bij het Nationaal Défilé op 21 juli jl. Anne De Moor (14) is als zelfstandige actief in de wereld van de communicatie en Jeannine Bekaert-Van Herck (18) is een bezige bij in de parochie van de Basiliek en overbekend als gemachtigde opzichter. Al 28 jaar staat zij in het centrum van Edegem elke morgen trouw op post om kinderen veilig naar school te helpen. Tatiana Lyssakova (19) was destijds docente Frans en Latijn in Rusland en tot voor kort actief als directeur van het Edegems Taalatelier.

Jongeren klaar voor de toekomst

Bovendien zijn we er als team in geslaagd om een mooie groep jongeren aan te spreken, die er allemaal in slagen om een vinger aan de pols te houden in het Edegemse verenigingsleven.

Adrian De Weerdt (3), oud-bondsleider bij KSA OLVE en fervent fietser, is advocaat gespecialiseerd in omgevings- en milieurecht. Raadslid Klaas Meesters (7), voormalig voorzitter van de jeugdraad, is professioneel actief als ruimtelijk planner en is onze specialist voor alles wat te maken heeft met ruimtelijke ordening, stedenbouw en mobiliteit. Johan Scheldeman (13) is bestuurslid in Jeugdhuis Nootuitgang en werkt als uitvaartverzorger. Thomas Van Gorp (17), IT-consultant, heeft zijn sporen verdiend in KSA Lancelot en de gemeentelijke jeugdraad. Lynn Hendricx (20), kwaliteitsingenieur, is al vele jaren actief in het Rode kruis. Jari De Vries studeert landbouwkunde, helpt in Immaculata en komt ook uit de KSA.

Bestuurlijke ervaring

Raadslid Pascale Swolfs (4) is actief als vrijwilliger bij tennis en hockey, ’t Forum en vele jaren op OLVE. Maar u kent haar vooral als één van de drijvende krachten achter het succesvolle Levensloop Edegem, dat dit jaar aan de vijfde editie toe is. Raadslid en gewezen schepen Wim Verrelst (5), bio-ingenieur, is en blijft onze expert op vlak van milieubeleid en openbare werken. Na jaren industrie is hij thans de energiespecialist van minister Hilde Crevits. Marc Van Leemput (9), zaakvoerder, schitterde in de gekende kookwedstrijd “Komen eten” en is zeer vertrouwd met het horecabeleid. Raadslid en oud-senator Elke Tindemans (16) was vele jaren cultuurschepen en blijft deze sector actief opvolgen. Onze OCMW-raadsleden Rosette Van Gelder (22), Bert Van Herwegen (23) en Micheline De Ridder (24) blijven onze ploeg met raad en daad bijstaan.

 Johnny Janssens (25), leraar karate, baat al vele jaren Sporthal Kattenbroek uit en kent de sportwereld als geen ander. Jan Duden (26), al vele jaren actief in sociale organisaties, is vooral gekend als de drijvende kracht achter het Sint-Rita-college, waarvan hij jarenlang directeur was.

 Bijzonder blij ben ik met de steun van onze oud-burgemeester Koen Snyders (15), die letterlijk aan mijn zijde staat als lijsttrekker op de tweede kolom van de stembrief, en met ere-senator Mia De Schamphelaere die als ervaren politica onze lijstduwer is.

 Met deze uitgebalanceerde ploeg gaan we naar de kiezer en vragen we hun vertrouwen om de komende 6 jaar mee het beleid in Edegem te mogen vorm geven. Ik ben ervan overtuigd dat deze jonge en vernieuwde ploeg klaar staat voor Edegem!

 Bart Breugelmans

Lijsttrekker CD&V-Edegem

  • Verkiezingen