Enkele maanden geleden keurde GROEN in de gemeenteraad de verkaveling “Heihoefseweg” goed. Eén maand voor de verkiezingen kondigde GROEN in volgend artikel in HLN met veel poeha aan dat het in Edegem moet gedaan zijn met verkavelen. Zij lanceerden een petitie en gaan zelfs tegenstemmen als het dossier terugkomt in de gemeenteraad...

Wie kan dit nog geloven? De voorbije zes jaar heeft GROEN vele immo-dossiers kritiekloos laten passeren. Hieronder geven wij vier voorbeelden van dossiers die met CD&V-Edegem nooit op die wijze zouden zijn goedgekeurd: Meienhof, Elysia Park, parking Hof Ter Linden en VTC.

 1. Meienhof (Hoek Hovestraat/Herfstlei)


  Destijds weigerde CD&V de bouw van het veel te volumineuze Meienhof op de hoek van de Hovestraat/Herfstlei. Met N-VA en GROEN in het bestuur werd de bouwvergunning zonder problemen goedgekeurd.

 2. Elysia Park – Prins Boudewijnlaan (naast Rubenspark)

  Dit Immo-project met 4 hoge torens tot 24 meter hoog werd mee door GROEN goedgekeurd. De bewoners van het Rubenspark en CD&V-Edegem vroegen een meer bescheiden project met een volwaardige toegang tot het Kasteeldomein Hof Ter Linden. N-VA en GROEN wezen dit zonder meer van de hand. Ettelijke grote bomen gingen dit voorjaar voor de bijl. 3. Parking Hof Ter Linden (Patronaatstraat)

  N-VA en GROEN willen in de Patronaatstraat een parking aanleggen voor het nieuwe restaurant in Hof Ter Linden. Daarvoor moet een gote hap uit het scoutsterrein sneuvelen, de helft van de speelweide van de school en op termijn ook vier tennisterreinen. Ooit verdedigde GROEN nog speelweiden tegen koning auto? In Edegem is dit lang voorbij… 4. VTC in tuin van kunstcentrum Huis Hellemans

  Ondertussen blijft het probleem met het Vrijetijdscentrum nog altijd actueel. Omdat er tot elke prijs voor de verkiezingen een nieuwe bibliotheek moest komen, was GROEN mee bereid om een deel van de  tuin van Huis Hellemans hieraan op te offeren. Ondertussen staat het ding er nog niet. Wellicht vreest men felle reactie en wachten N-VA en Groen tot na de verkiezingen om de laatste plannen er alsnog door te jagen. Officieel is het huidige plan een gebouw met twee bouwlagen. Maar het RUP dat het huidig bestuur heeft opgesteld , laat nog altijd 4 bouwlagen toe!


  VTC zoals ontworpen bij goedkeuring van het RUP

GROEN is volgens ons hun geloofwaardigheid volledig kwijt. Denkt u echt dat GROEN, eens terug aan de macht, miljoenen Euro’s gaat betalen aan planschade? De rechten van de betrokken burgers moeten immers gerespecteerd worden. De petitie een maand voor de verkiezingen is wind.

Als het van GROEN afhangt zitten zij straks terug met N-VA samen en slikt GROEN al zijn kritiek weer in. Wie de politiek een beetje gevolgd heeft, heeft dat ondertussen al meermaals gezien