Eén van de prioriteiten van CD&V en Jong CD&V Edegem is reeds jarenlang: een veilige en aangename fietsgemeente.

Bart Breugelmans (fractieleider):

We vragen bijvoorbeeld al langer nieuwe, veilige, afgescheiden en geasfalteerde fietspaden in de Oude Godstraat, Hovestraat, Drie Eikenstraat en Boniverlei. Ook willen we een fietsstraat in de Strijderstraat en Doelveldstraat en zone 30 in de woonstraten met meer afdwingbaarheid.


We stellen ook een tekort aan openbare fietsenstallingen en fietsboxen vast, terwijl Edegem toch een vrij dichtbevolkte gemeente is. Niet elke woning heeft voldoende ruimte om fietsen te plaatsen. Fietsenstallingen en fietsboxen zijn heel handig in gebruik - zeker als ze dichtbij staan - en worden graag gebruikt door de buurtbewoners. We vragen het N-VA-bestuur daarom hiervoor een extra inspanning.


Greet Marivoet (Edegems vrijwilligster en gemachtigd opzichter):

We gingen alvast op pad door Edegem en inventariseerden enkele voorbeeldlocaties waar extra fietsenstallingen of fietsboxen welkom zijn. We bezorgden deze reeds aan het bestuur.

Concreet gaat het om het de Patronaatstraat, de Terelststraat, de Buizegemlei, het Sint-Goriksplein, de August Coolslaan, het Ommer van Ommerplein, de Timmerdonckstraat en de Bosmanstraat. Indien we nog een belangrijke locatie missen, kunnen Edegemnaars dit steeds melden via ons contactformulier. We vragen het bestuur snel werk te maken van onze vraag!


Foto: Bart Breugelmans en Greet Marivoet aan de Patronaatstraat, een potentiële locatie voor een nieuwe fietsenstalling of fietsbox.

  • Mobiliteit & openbaar vervoer