Dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne kunnen we dit weekend allemaal genieten van onze fantastische Edegemse jaarmarkt. Vanuit CD&V kijken we er echt naar uit om jullie eindelijk allemaal terug te zien! Op zaterdag kan je ons tussen 13u en 17u vinden aan ons standje in de Trooststraat. Daar zullen we de Edegemnaar bevragen over de fietsveiligheid en veilige schoolomgeving in onze gemeente. Verder kan je ons natuurlijk ook vinden bij al de verschillende jaarmarktkraampjes!

Begin september organiseren we met JongCD&V traditiegetrouw ook de affichecampagne 'veilig terug naar school' (zie foto). We brengen hiermee de broodnodige aanpassingen aan de Edegemse wegen en de verkeersveiligheid extra onder de aandacht. In vele Edegemse bussen zit al een affiche. Heb je er nog geen gekregen en hang je er graag eentje op, stuur ons zeker een bericht via facebook of email!

We geven alvast zelf aan dat het kruispunt Prins Boudewijnlaan - Drie Eikenstraat conflictvrij moet worden ingericht (zie foto). Op dit kruispunt passeert veel schoolgaande jeugd: het is dan ook essentieel dat dit veilig kan verlopen en dat accidenten worden vermeden. Verder benadrukken we nogmaals we dat een heraanleg van het overblijvende stuk van de Drie Eikenstraat met de dag dringender wordt. Zowel het wegdek als het fietspad zijn in erbarmelijke staat.

Hetzelfde geldt voor de Oude Godstraat, de Hovestraat en de Boniverlei. De Oude Godstraat werd bijvoorbeeld aangekondigd in 2016 maar is door het bestuur 10 jaar lang uitgesteld naar 2026. Onbegrijpelijk; de slechte staat van deze assen is een grote frustratie bij vele Edegemnaars, en terecht.


Verder herhalen we onze voorstellen voor de invoering van een fietsstraat in de Strijderstraat en de Doelveldstraat, zone 30 in de woonstraten met meer afdwingbaarheid en meer overdekte fietsenstallingen.


Over dit alles gaan we graag verder in gesprek met de Edegemnaar op de jaarmarkt. We zijn benieuwd naar jullie voorstellen!

  • Mobiliteit & openbaar vervoer
  • Participatie